Miestna volebná komisia v Ľubici opečiatkovala hlasovacie lístky dvakrát

27.11.2010 Kežmarok

Ľubica 27. novembra (TASR) – Miestna volebná komisia a traja predsedovia okrskových volebných komisií v obci Ľubica (okres Kežmarok) sa dohodli na tom, že všetky hlasovacie lístky opečiatkujú ešte jednou pečiatkou obce.
\"Na každom volebnom lístku sú teda dve pečiatky obce, bola to Obvodná volebná komisia preveriť a tá následne informovala Ústrednú volebnú komisiu, \" povedala podpredsedníčka ObVK v Kežmarku Marie Melníková. Členovia okrskových volebných komisií tak urobili pravdepodobne preto, aby nedošlo k zmanipulovaniu volieb.
Túto skutočnosť bude musieť preveriť ÚVK, ktorá následne rozhodne o tom, či budú voľby v Ľubici platné. Melníková ďalej uviedla, že voľby tam zatiaľ prebiehajú nerušene. Podľa neoficiálnych informácií malo v Ľubici dôjsť aj k zvážaniu Rómov do volebných miestností, oficiálny zdroj však tieto dohady nepotvrdil.
Podľa Melníkovej bol ráno problém aj v obci Havka (okres Kežmarok), kde predseda volebnej komisie nemal k dispozícii všetkých členov komisie. Tento problém sa však podľa nej už vyriešil a voľby v Havke momentálne prebiehajú pokojne.
 

Vyberte región